„Timp de 15 Ani, Ne-am Construit Casa Visurilor: Acum Fiica Noastră o Vrea pentru Ea și Logodnicul Ei”
Soțul meu, Ion, și cu mine am fost mereu oameni de oraș mic. Am crescut în același oraș, am mers la același liceu și chiar ne-am căsătorit în biserica locală. De când mă știu, am visat să ne construim propria casă—un loc unde să îmbătrânim împreună, înconjurați de liniștea naturii.
Acum cincisprezece ani, am început în sfârșit să transformăm acel vis în realitate. Am cumpărat un teren la marginea orașului, o parcelă frumoasă cu vedere la dealurile unduitoare și un mic pârâu care trecea prin ea. Era perfect. Ne-am petrecut fiecare weekend lucrând la casă, punându-ne sufletul și sudoarea în fiecare cui și fiecare cărămidă.
Procesul a fost lent. Nu aveam mulți bani, așa că am făcut majoritatea lucrărilor noi înșine. Ion a învățat cum să pună cărămizi și să instaleze instalații sanitare, în timp ce eu m-am ocupat de vopsit și decorat. A fost epuizant, dar și incredibil de satisfăcător. De fiecare dată când terminam o nouă secțiune a casei, simțeam un sentiment de mândrie și realizare care făcea ca toată munca grea să merite.
După cincisprezece ani lungi, casa noastră de vis era în sfârșit completă. Nu era un conac, dar era a noastră. O casă primitoare cu două etaje, cu o verandă care o înconjura, o bucătărie mare unde puteam coace faimoasele mele plăcinte cu mere și o grădină unde Ion putea să-și cultive legumele. Eram fericiți.
Dar apoi fiica noastră, Elena, a venit la noi cu o cerere care ne-a spulberat fericirea. Se logodise recent cu prietenul ei, Mihai, și căutau un loc unde să locuiască. Elena ne-a întrebat dacă am lua în considerare să le oferim casa noastră ca dar de nuntă.
La început am crezut că glumește. Dar când am văzut privirea serioasă de pe fața ei, mi-am dat seama că vorbea serios. Ion și cu mine am fost uluiți. Investisem atât de mult timp și efort în construirea acestei case—era mai mult decât o casă pentru noi; era un simbol al iubirii și muncii noastre grele.
Am încercat să-i explicăm Elenei acest lucru, dar părea că nu înțelege. A argumentat că ea și Mihai aveau nevoie de un loc unde să-și înceapă viața împreună și că casa noastră ar fi perfectă pentru ei. Chiar a sugerat că ne-am putea muta într-un loc mai mic în oraș sau poate chiar într-un apartament în orașul mare.
Gândul de a părăsi casa visurilor noastre era sfâșietor. Ion și cu mine plănuisem să ne petrecem anii de pensionare aici, bucurându-ne de liniștea și pacea din mediul rural. Ideea de a ne muta într-un apartament înghesuit în oraș era de neconceput.
Dar Elena a fost insistentă. A continuat să aducă subiectul de fiecare dată când ne vizita, făcându-ne să ne simțim vinovați că nu vrem să o ajutăm. Chiar i-a rugat pe părinții lui Mihai să vorbească cu noi, sperând că ne-ar putea convinge să ne schimbăm decizia.
Presiunea a devenit insuportabilă. Ion și cu mine am început să ne certăm mai des, ceva ce rar se întâmpla înainte. Stresul își punea amprenta asupra sănătății noastre și asupra relației noastre. Ne simțeam prinși între dragostea pentru fiica noastră și atașamentul față de casa noastră.
În cele din urmă, am luat decizia dificilă de a păstra casa noastră. Nu a fost o alegere ușoară și a tensionat relația noastră cu Elena. Era rănită și dezamăgită și a făcut clar că simțea că suntem egoiști.
Ion și cu mine încă locuim în casa visurilor noastre, dar nu mai simțim la fel. Bucuria și mândria pe care le simțeam odată au fost umbrite de vinovăție și tristețe. Relația noastră cu Elena este tensionată și rar o mai vedem acum.
Câteodată mă întreb dacă am luat decizia corectă. Dar în adâncul sufletului meu știu că renunțarea la casa noastră ne-ar fi distrus și mai mult.