Capriciul unui Copil a Pus Capăt unei Prietenii: „Soțul Meu Nu a Mai Rezistat și a Spus, ‘Nu Poate Să Se Joace Singură sau Să Se Uite la Desene?'”

Andreea și cu mine am fost cele mai bune prietene încă din facultate. Împărtășeam totul, de la cele mai adânci secrete până la cele mai nebunești visuri. Când a anunțat că este însărcinată, am fost în culmea fericirii pentru ea. Abia așteptam să-i cunosc micuțul. Dar nu știam că această ocazie fericită va marca începutul sfârșitului prieteniei noastre.

Andreea a născut o fetiță frumoasă pe nume Maria. Din momentul în care Maria s-a născut, Andreea a fost complet fermecată. Posta poze cu Maria în fiecare zi, documentând fiecare mică realizare. La început, mi se părea adorabil. Dar curând, a devenit copleșitor.

Într-o seară, soțul meu Mihai și cu mine am fost invitați la Andreea acasă pentru cină. Când am intrat, am fost întâmpinați de un living plin de jucării pentru bebeluși și poze cu Maria lipite pe fiecare perete. Andreea nu putea să înceteze să vorbească despre fiica ei, și deși înțelegeam entuziasmul ei, părea că uitase de tot restul.

În timpul cinei, Maria a început să fie agitată. Andreea s-a ridicat imediat să o liniștească, lăsându-ne pe mine și pe Mihai stânjeniți la masă. După ceea ce părea o eternitate, Andreea s-a întors cu Maria în brațe și a continuat conversația ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Pe măsură ce seara avansa, cerințele Mariei deveneau tot mai zgomotoase. Voia atenție, iar Andreea era mai mult decât dispusă să i-o ofere. Mihai, care fusese răbdător până atunci, în cele din urmă și-a pierdut calmul. „Nu poate să se joace singură sau să se uite la desene?” a izbucnit el.

Fața Andreei s-a înroșit de furie. „E doar un bebeluș, Mihai! Are nevoie de mine,” a răspuns ea tăios.

Tensiunea din cameră era palpabilă. Am încercat să detensionez situația schimbând subiectul, dar era prea târziu. Răul fusese făcut.

După acea noapte, lucrurile nu au mai fost la fel între noi. Andreea a devenit mai distantă, iar conversațiile noastre au devenit mai scurte. Am observat că toate profilurile ei de social media aveau poze cu Maria ca avatar. Era ca și cum Andreea devenise o persoană diferită, complet consumată de rolul ei de mamă.

Am încercat să iau legătura cu ea de mai multe ori, dar eforturile mele au fost întâmpinate cu răspunsuri reci. Era clar că Andreea nu mai avea timp pentru prietenia noastră. Era prea ocupată cu Maria.

Luni întregi au trecut, iar legătura noastră puternică s-a transformat într-o amintire îndepărtată. Îmi lipsea cea mai bună prietenă a mea, dar știam că lucrurile nu vor mai fi niciodată la fel. Lumea Andreei acum se învârtea în jurul Mariei, și nu mai era loc pentru mine în ea.

Într-o zi, am decis să o confrunt pe Andreea despre relația noastră tensionată. Am sunat-o și am întrebat-o dacă putem să ne întâlnim la o cafea. Spre surprinderea mea, a acceptat.

Când ne-am așezat la cafeneaua noastră preferată, am putut vedea oboseala în ochii Andreei. „Îmi e dor de tine,” am spus încet.

Andreea a oftat. „Și mie îmi e dor de tine, dar lucrurile sunt diferite acum. Maria are nevoie de mine.”

„Înțeleg asta,” am răspuns eu. „Dar nu putem găsi un echilibru? Prietenia noastră este importantă și ea.”

Andreea s-a uitat în jos la ceașca ei de cafea. „Nu știu dacă este posibil,” a spus ea încet.

În acel moment, am realizat că prietenia noastră era cu adevărat terminată. Andreea își alesese drumul, și nu mai era cale de întoarcere. Am părăsit cafeneaua cu inima grea, știind că mi-am pierdut cea mai bună prietenă din cauza capriciului unui copil.

Această poveste evidențiază cum venirea unui copil poate uneori să tensioneze chiar și cele mai puternice prietenii atunci când o persoană devine complet consumată de noul său rol de părinte.